mandag, september 28, 2009

Foto magi

0 kommentarer til mine indlæg
svenske fotograf laver nogle helt fantastiske foto manipulationer. Prøv engang at se på hjemmesiden

Lillebror og familie var på besøg i week-enden

0 kommentarer til mine indlæg
Der blev grinet meget af hans forsinkede fødselsdagsgave. Han er glad for Birte Kjær, så vi havde fået lavet en t-shirt med tryk "jeg er vil med Birte Kjær" foran, på ryggen var autograf og hilsen til lillebror. T-shirten er fra vores ferie på Langelandsfestivallen med Rannva, Ole og Sofia.




For ikke så længe siden fandt jeg Tennas lille telt. Nu har drengene fået det med hjem, så kan de forhåbentlig gå lige så meget glæde af det som Tenna havde.

lørdag, september 26, 2009

Forum

0 kommentarer til mine indlæg
I morgen skal Tenna og jeg i Forum til Designer Forum `09.



Vi taget toget fra Hillerød kl. 10 - det er første gang Tenna og veninderne skal med. De andre år har det kun været os voksne - men nu er pigerne så store at de også kan være med.
Listen med udstillere er lang, så vi må nok bruge hele dagen. Så vi kommer nok hjem med ømme fødder, mange poser og mættede af en hel dags shopping.

Køkkenhaven

0 kommentarer til mine indlæg

Vores køkkenhave er ikke blevet lige så vellykket som sidste år. Der har været meget ukrudt og udbyttet er ikke så stort.


Men gulerødderne trives fint, det var godt de blev plantet mellem løgrækkerne. Ingen orm eller andre skadedyr.
Der har også været fint mange løg, så vi skal nok klare os gennem vinteren om ikke andet kan løg tilbedres på mange måder.

Porrerne er tynde og små, så når vi har hentet ind til et måltid, er der nærmest forsvundet ½ række.
Kartoflerne er ligeledes små, under nogle af planterne er der såmændt ingen kartofler, de er nærmest pist væk !
Men til næste år håber vi det bliver bedre. Vi må være mere efter ukrudtet og give rigeligt med vand.

Min gamle cykel

0 kommentarer til mine indlæg
Cyklen står normalt i stalden, for jeg bruger den sjældent. Mine knæ er ikke til cykelture øv.... sidste gang var rigeligt.


Men nu har den fået en "ny" ejer, Tenna er helt vild med min gamle damecykel og nu racer hun rundt på den.
Hun mener at den kører meget bedre end hendes egen. Ja sådan kan det gå, den var ikke så umoderne alligevel, som mine ting ellers ofte er i Tennas øjne.

mandag, september 21, 2009

Tennas foto

0 kommentarer til mine indlæg
Har siddet og ryddet lidt op i vores billeder.
Det er altid spændende at lægge billederne ind fra kameraet, for så at opdage der er billeder man ikke selv har taget. Tenna og veninden havde vist haft en sjov eftermiddag.........

Her er lidt af 2 fjollede piger, de havde vist glemt at spørge om lov til at låne mit "mit" nye kamera. Men jeg tilgiver dem gerne.




Tenna havde leget fotograf, her er hvad der kom ud af det. Ganske flot !






torsdag, september 17, 2009

Lille Lyngby Kirke

0 kommentarer til mine indlæg

I søndags hentede jeg Tenna fra Lille Lyngby kirke, hvor hun synger i koret.



Lille Lyngby er en gammel landsby som ligger ned til vandkanten af Arresø.
Området er fredet, der ligger flere gamle hus og nogle gårde, som smyger sig om kirke-området. Man fornemmer straks der er fred og ro især en tidligt søndag formiddag.
Både Nick og Tenna er døbt og snart også konfirmeret i denne kirke.


En Humles vej op i et træ



Gammelt æbletræ som nok ikke er blevet beskåret i mange år


tirsdag, september 15, 2009

Lige nu - min anden fridag

0 kommentarer til mine indlæg

Jeg har lige sat mig et øjeblik for at holde en lille pause - er ved at gøre rent. Dejligt at døren til haven stadig kan stå åben, selvom det er ved at blive mere køligt.

mandag, september 14, 2009

Viktualie skabet

0 kommentarer til mine indlæg

Da vi skulle istandsætte vores køkken, brugte vi mange timer på at finde ud af hvordan det skulle ende ud med at være. Vi fik inspiration mange steder fra, mne nogle ideer dukker op efterhånden som rummeet former sig (det er ikke første gang vi finder på noget midt i processen/ombygningen).
Men en af de "gode" var da min mand Bent fandt på at vi kunne bygge nogle skabe ind i væggen, så istedet for en stor "bar" væg fik jeg mit viktualie skab. Det skjuler samtidig nedgangen til vikualie kælderen.


Jeg er SUPER glad for mit køkken og ikke mindst vikualie skabet, det er centralt i køkkenet og indeholder alt det vigtigste af mel, krydderier, eddiker osv., der blev også plads til mine kogebøger og lidt andet.



søndag, september 13, 2009

Ridebanespring

0 kommentarer til mine indlæg

Tenna har været til stævne i dag, jeg var taget ud på gården (Stald Rosenkilde) for at filme. Der var en del gæster, familie osv. Vejret var perfekt.

Tenna gennemførte banen fejlfrit. Hun var glad og Sunshine var i super form.


September

1 kommentarer til mine indlæg
Så er det ved at blive efterår, hvor er september en smuk måned. Fredag morgen var bare så flot. Bent og Tenna var kørt, Nick skulle først møde sent, så jeg smuttede ud i clocks, natkjole, en varm trøje og selvfølgelig udstyret med mit "nye" kamera.
Her er hvad der kom ud af det









Blåbær

0 kommentarer til mine indlæg

Så er året sidste blåbær plukket, det blev til ialt 6 kg. lidt flere end sidste år. Resten får lov at sidde på buskene til fuglene.
Nu er jeg ved at bage blåbærmuffins. De andre bær ligger godt i fryseren til senere brug.Hvis nogen har lyst så er opskriften her :

Blåbær-Muffins ca 15 stk
200 g smør, 200 g mel, 200 g sukker, 2 æg, 2 tsk (1 tsk vaniljesukker og 1 stk bagepulver), ½ dl mælk. ca. 250 g blåbær

Tænd ovnen på 200 grader. Skær smørret i mindre stykker. Kom mel, smør, sukker, æg, bagepulver, vaniljesukker og mælk i en røreskål (foodprocesson). Tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis dejen er for fast. Til sidst røres bærrene i dejen med en ske. Fordel dejen i muffinforme.
Bag dem i ovenen ca. 20 minutter, til kagerne er gyldne.

Andre bær kan også bruges.

God fornøjelse.