søndag, marts 25, 2012

Dejlig dag :-)

0 kommentarer til mine indlæg
Det har været en god dag at starte sommertiden med............
Vi var tidligt oppe her i huset, for der skulle komme gæster til fødselsdags brunch kl. 9.30, Bent kørte til bageren og vi andre var i fuld sving efter en tur under bruseren.


Vores gæster kunne sætte sig til et veldækket bord med pølser, bacon, røræg, kaffe, frisk morgenbrød osv. Søren Ryges Danmarks kringle blev også bagt inden gæsterne ankom.


I eftermiddag har vi bare "dasket" rundt i det dejlige solskin og nydt det smukke forår.






fredag, marts 23, 2012

Det var den fredag

0 kommentarer til mine indlæg
Dagen er bare gået med mange gøremål - men sådan er nogle dage, for ikke at sige mange af mine dage. Det kan godt være jeg er hjemme hver dag pga. min allergi - langtidssygemeldt. Men der er nok at gøre alligevel.
Jeg er stadig ikke afklaret omkring min allergi og det den skaber af problemer omkring min jobsituation, men ting tager tid og jeg er vandt til at gøre noget ved problemerne når de opstår........nu er det til dels i andres "hænder" om hvordan og hvornår det hele kommer til at forløbe.
Glæder mig til der kommer lidt mere afklaring og om jeg kan/får lov til at følge min ønsker.


Tilbage til fredagens start som begyndte for mig kl.7 der bydes man af fuglesang og morgentåge, kunne allerede der fornemme at det ville blive en dejlig dag. Tenna fik lidt ekstra tid i sengen, skulle med klassen til København.


Må vist se at komme i haven og samle de blade som er kommet til siden efterårs "rengøringen", har også et staudebed som trænger til at blive rusket........


Jeg har iøvrigt planer for hele dagen og den bliver lang, for Tenna skal hentes kl. 2 i nat efter fest. Far kører ud og mor henter, det er ofte den fordeling - men pyt jeg vil hellere være sikker på hun kommer godt hjem :-) og ikke skal køre natbus eller lignende.


Formiddagen gik med en tur omkring omlasteren med affaldet som efterhånden var blevet til en del, fik da også fyldt bagagerummet. Efter det en tur forbi Netto, så skulle bilen vaskes, var heldig - ingen kø ved vaskehallen, så efter 10 min. var det min tur.

Eftermiddagen gik med arbejde i min studiegruppe om en opgave som skal afleveres mandag og den blev da også færdig.
Så var det hjem til Bent som efterhånden var sulten - kl. var vist også blevet 19.30, men heldigvis kunne vi varme rester fra i går, så var det sofaens tur og X-faktor. Nu skal jeg bare have de næste timer til at gå inden Tenna skal hentes.

Weekenden byder også på mange fornøjelser, men det bedste er at min familie er hjemme og vi søndag kan fejre Tennas 16 års fødselsdag (det blev hun den 22/3) med familie og venner.
God nat derude.


mandag, marts 19, 2012

Syltning

0 kommentarer til mine indlæg
Så er der marmelade på glas .........


Vi skal have gæster på søndag til morgen-brunch og så skal der selvfølgelig hjemmelavet marmelade på bordet .........
Jeg har altid holdt meget af at sylte, både sød og surt. Så det er blevet til mange timer med bær, frugt, grønt osv, samt gryder, skeer, glas og hvad der til hører.


Men nu blev det til jordbær- og hindbærmarmelade - ikke så store portioner for det er lækkert at kunne lave noget friskt igen en anden dag. Det er jo heller ikke så vigtigt af få det hele på glas, når man har en fryser.

Nu skal det bare køle af og sættes i kælderen - så er det klar til søndags brunch med frisk morgenbrød, ost osv.


Nyt - men mest af det gamle

0 kommentarer til mine indlæg
I vores hjem er der både nyt og gammel, dog mest af det gamle ..........
Det er sjovt at blande lidt og det er ikke altid der skal så meget til for at det bliver godt.

 Det lille skab som bare skulle smides ud - det blev slebet og fik frisk hvid maling.

 Svigermors gamle bord, som ingen ville have - vi (Bent og jeg) syntes det var trist og tog det med hjem da huset skulle tømmes. Vi har ikke gjort noget ved det, da det jo er smukt som det er .......

Svigermors gamle sylteglas er kommet frem af gemmerne og er fyldt med fint gammelt sytråd, knapper og hæklegarn osv. fra hendes sybord.


Nøglerne er samlet fra loppemarked osv. og pynter nu på en lille knage på vores lille kontor.


Igen noget som skulle smides ud - tidligere har den sikkert hængt i et køkken med fint viskestykke over stangen - men jeg har sat den op i soveværelset og nu er det tørklæder, små tasker og halskæder der pynter.
Nu er den både til pynt og praktisk ........

 Blondekanten på gardinet er fra nogle gamle under-gardiner - nu er de syet på pyntegardinerne i soveværelset. Ved siden af står en gammel sengevarmer.



Det gamle testamente (revideret oversættelse af 1871) som ligger på denne kiste har været lærer E. Frederiksen fra Unnerup Skole. Den er skrevet med gotisk skrift og har så vidt jeg ved tilhørt noget familie på min farmors side. Jeg kan huske den fra min farmors hjem og det var altid meningen af jeg skulle have den gamle bibel. Som barn læste vi somme tider - men gotisk skrift er ikke så nemt :-)


Her et loppefund - væglampen har fået nye prismer og lampeskærme med blondebånd, samt en ny ledning. Blondebåndet fandt jeg i et supermarked og det blev viklet om det gamle stativ fra skærmen, syntes faktisk selv at det blev smukt.

Så i vores hjem er der mange gamle sager - dette er kun en brøkdel, men sjovt er det at bruge noget som er kasseret af andre. Det er jo ofte nogle få justeringer som skal til for at det bliver godt, hvis man altså syntes det er ens stil eller det bare er sjovt.

God dag til alle :-) 

lørdag, marts 17, 2012

Alt for længe siden igen ......

0 kommentarer til mine indlæg
Dagene bare går og går ...... men nu er vi da færdig med vores stue, det har vi faktisk været den sidste måned.

 Vores stue er blevet meget lys - det er sikkert pga. væg der er fjernet, nogle af møblerne er malet hvide og gulvet er lyst.

 Sofagruppen kom virkelig til at fungere meget bedre på sin nye plads.


Spisebordet er nyt, men vi har beholdt de gamle stole - hvilket vi syntes harmonere flot til det lyse bord, mangler bare 2 stole - må se om ikke vi kan købe nogle brugt ....... men nu har vi plads til gæster om bordet og ikke som det gamle, hvor vi kun kunne sidde 6 omkring.
Vi har virkelig også haft middagsgæster flere gange efter vi blev færdige :-)


Her ses svigermors gamle bord - passer perfekt i hjørnet ved sofagruppen ....

 Et andet nyt møbel er tv-bænken, vi havde inden vi var færdig med stuen beregnet den "stump" væg som er for enden af reolen ....... der er trukket kabler i gulvet og inden i væggene så der ingen synlige ledninger er  - jeg hader ledninger der ligger alle vegne.


Her en af de 7 hvide højtalere - jeg nydder musiken som fylder rummet og når vi ser film er det som at være i egen bio .....


Det lille skab var egentlig smidt ud og skulle brændes - men jeg fik fat i det og gemte det, med hvid maling passer det perfekt til lidt pynt og inden  skabet gemmer jeg min stearinlys.

Tænk at det er 1 år siden vi begyndte rennoveringen af stuen - det var jo ikke planen, da vi skulle lægge nyt tag sidste år i påsken. Men gamle huse kan virkelig snydde, så det ene tager det andet med :-)

Rigtig god week-end af det der er tilbage.