mandag, april 30, 2012

Hjemmebag

0 kommentarer til mine indlæg
Jeg bager ikke så ofte og når det sker skal det helst ikke være noget som skal stå i mange timer, for det er altid en pludselig indskydelse :-) lige som i går. Vi skulle have salat med stimler af plankesteaks - en favorit her i huset.
Men da der skal være lidt mere tyngde - valgte jeg at bage et brød.

 Det var et lækkert bagværk - som varmt kan anbefales ...........passede fint til os 4, der var ingen rester. Dejen skulle kun hæve ½ time og så kom den i ovnen sammen med plankesteaken.
Der skulle bruges herbes de provance (kydderurt), men andet kunne sikkert fint bruges  - sikke en dejlig duft der spredte sig i huset.

Opskriften kan jeg ikke give jer, for så får jeg nok problemer med ophavsret eller lignende.
Så i stedet vil jeg hellere vise hvor jeg fik opskriften fra. Jeg kan varmt anbefale at købe bogen, der er mange skønne opskrifter og så gør det jo heller ikke noget at bogen er fyldt med smukke billeder.
Bogen er lige udkommet og er virkelig alle pengene værd :-)







søndag, april 29, 2012

Lørdagen gik og søndag oprandt.........

0 kommentarer til mine indlæg
Lørdag fik vi da lavet lidt, inden der kom gæster til kaffe - de medbragte en dejlig jordbærtærte. Dejligt hyggeligt selskab, der blev også tid til at skifte til sommerdæk på gæsternes biler :-)
 Eftermiddagen bød på tørvejr, så vi gik i gang med at fjerne grantiskærver og kantfliser i bedet ved den gamle terrasse. Det hele skal være plant og i niveau til den nye terrasse, som forhåbentlig snart skal laves :-)


Denne nye terrasse skal ende med at hænge sammen med resten af vores projekt - en stor terrasse omkring udestuen.
Desuden skal det sidste af facaden gøres færdig - der skal pudses over vinduet og males. Det bliver dejligt når vi er færdige, for lige nu er det ikke så kønt :-)


Det var faktisk med vilje at vi ikke gjorde den færdig sidste år - for da vi renoverede vores stue skulle vi af med masser af byggeaffald og det skulle transporteres ud af huset. Alt blev kørt væk i trillebør eller kastet ud gennem vinduerne, så det var mest praktisk at vente. 

 Nu vil jeg sætte kaffe over til endnu et vennepar som også skal have skiftet til sommerdæk på bilerne ........ men i dag er der ikke jordbærtærte, så jeg tror jeg finder noget til kaffen i slikskabet for lidt sødt skal der da være :-)

Sød og dejlig søndag til Jer alle

lørdag, april 28, 2012

God start på weekenden

0 kommentarer til mine indlæg
Dejligt at stå op til en stille lørdag, uden de store gøremål og vækkeurets kalden :-) Tenna og Nick er taget afsted for at passe hver deres job. Så det er kun os to "gamle" som hygger med morgenkaffen foran TV og "Weekend Weekend".


Nej, vi spiser ikke slik, men skålene er fyldt og lur mig om ikke de er tomme inden weeekenden er slut......
Mine planer om at skulle i haven er udskudt lidt - det regner. Græsset trænger i den grad til at blive slået og jeg havde tænkt at nu må jeg til at lære maskinen at kende - det plejer at være Nick eller Bents job. Men da Nick ikke er så stabil og Bent laver andre ting, vil jeg se om ikke det er noget jeg kunne gøre.

Vi har opsamler på græsslåmaskinen, så kan bladene fra bøgehækken komme samme vej som græsset. Nå, men måske senere eller i morgen.


I går fredag var Bent og jeg en tur i Hillerød til Spring Night, de fleste butikker havde åbent til 22 - det blev kun til indkøb for Tenna og Nick.
Det var skønt vejr og vi gik en dejlig tur gennem byen, spiste bøf og på vejen hjem, bestilte vi friskbrygget kaffe over telefonen (Nick var hjemme).

Skøn lørdag til alle



torsdag, april 26, 2012

Torsdagstanker

0 kommentarer til mine indlæg
Torsdags-vejret bliver vist ikke lige havevejr. Der er ellers nok at lave derude :-)
Så jeg fortsætter med mine indendørs sysler og lader skiltet hænge på knagerækken ..........


Men med solskin og varme i vente - søndag ifølge vejrudsigten, så klarer vi os med lidt regn :-)Planterne som Bent flyttede, har godt af alt det vand og jeg slipper for at rende rundt med vandkanden.


Måske vil jeg bruge lidt tid til at finde inspiration til en hyndeboks - er træt af de ligger alle vegne. Boksen skal stå ude, så den skal kunne modstå alt slags vejr og ikke tager vand ind.........

Smuk regnfuld torsdag til jer alle

mandag, april 23, 2012

Årets første.....

0 kommentarer til mine indlæg
Efter dagens lysbehandling kørte jeg forbi Bilka, havde set i reklamen at de havde roser i denne uge.......meeen blev snyt - ingen roser. Men der var andet der kunne friste - købte pæoner, nu må tiden vise om det var et godt køb.


Her er dagens indkøb :-)
De små planter er en art petunia som kom i den gammel zink-spand.


Da jeg var i gang med plantning og færdiggørelse af bedet ved vore skralde-hus, kom et par gæs og landede i vandhullet. Vi har mange gæs i år, nogle dage har vi tælle ti-tolv der går og skræpper på marken. De laver en frygtelig larm, sådan nogle gæs :-)


Sådan kom det til at se ud, så må det godt regne lidt de næste dage ............


Jeg var nede forbi vores bålplads med visne blade og haveaffald, nu skal der bare snart komme en dag hvor det er vindstille, så tænder vi bålet - skal jo ikke genere nogen med røgen.


På bålpladsen ligger grene fra mirbellen vi fældede for en måned siden, udgåede planter fra haven osv.
Nu tror jeg det er på tide at finde højtryksrenseren frem så udestuen kan få en tur udvendig - så den kan blive klar til at blive malet, når der kommer en tørvejrs perioden.

fredag, april 20, 2012

Ikke noget for mig

0 kommentarer til mine indlæg
håndbold altså....... men det kører på skærmen, for Bent vil gerne :-)
Imens sidder jeg i min gode lænestol med kaffe, mobil og computer - selvfølgelig også en krus god kaffe inden for rækkevidde.
Jeg får indhentet lidt af det forsømt som at læse mail, en tur forbi min e-boks, kigge lidt på bloggene rundt omkring. Det er ikke det der har fyldt så meget i den forgangne uge hvor jeg har lavet min  opgave - afleveret i dag kl. 12 :-)


På min tur rundt i nettets univers sidder jeg og får gode ideer til sommerens udeliv - men i morgen må jeg vist hellere få gjort udestuen færdig. Skal også en tur til ridestævne, Tenna skal springe på Webster lørdag og søndag gælder det dressur.


Det bliver også til planlægning af måltiderne i weekenden - skal prøve en grøntsags ret jeg så i et blad - tror den passer fint til skinken jeg har i fryseren .............


Forresten så hørte jeg lige at nattergalen sang sin smukke sang - da jeg var ude tidligere på aftenen. Jeg kan vist godt glemme at tage et foto, men I kan få et af min hane, den hverken flyver eller løber sin vej :)


En dejlig aften til Jer alle - det nu er tilbage af den.
Jeg glæder mig til at skulle falde i søvn til nattergalens sang.


onsdag, april 18, 2012

Så gik formiddagen

0 kommentarer til mine indlæg

Først en tur til Hørsholm hos hudlægen og dagens lysbehandling, 60 sekunders behandling og så kan jeg køre hjem igen :-)


Apparatet ligner et solarium der står på højkant :-)

Klinikken ligger i denne smukke bygning - bag ved ligger et grønt område og parkering, som støder lige op til Hørsholm kirke.
 Jeg tænker at jeg en dag efter behandling, skal gå en tur ud til kirken som ligger smukt ude i søen.

Foto lånt


Det er nu ikke fordi jeg sådan besøger kirker, men hvis vejret er godt og dagen min - såååååå.
Til kirken og området hører der jo meget historie om Struense og flere kongelige.

Men nu vil jeg stikke hovedet i bøgerne og min opgave....... i dag gælder det cellekrise, degeneration og nekrose. Patienten i casen har et sår og det tænker jeg skal en del af min opgave indeholde noget om.
Jeg er ellers godt på vej med opgaven - men nøj hvor jeg glæder mig til den er klar og afleveret.

Smuk dag til jer alle

tirsdag, april 17, 2012

Inden jeg starter

0 kommentarer til mine indlæg
Endnu en dag med min opgave :-)
Jeg har da fået taget hul - men det er ikke så let, så nu vil jeg tage hele dagen til brug.
Men først skal I lige se det gamle medicin-skab


Jeg fandt det på loftet, da vi flyttede ind på gården - det var støvet og i en gul farve. Til at starte med hang det i vores lille kontor og blev brugt til nips.


Men da vi skulle rennovere stuen/kontoret, blev det gemt væk. Da jeg fandt frem til det igen, blev det slebet og fik hvid maling. Lågen er kun rengjort, for den er så fin til det hvide. Der er 2 glashylder i skabet. Så det var nemt at få fint igen.


Nu hænger det på badeværelset og bliver igen brugt som medicinskab, selv om det ikke er så meget medicin - men mest plaster og cremer det indeholder :-)


Ved siden af det gamle medicinskab, hænger et gamle barberspejl som jeg fik af mine forældre. Det hang i deres hus efter tidligere ejere og de ville ikke have det. 


På den modsatte væg hænger svigermors gamle vaskebræt. Jeg tror hun har brugt det, men i mange år var det vist kun til pynt :-)


Ved toilettet hænger små gips-billeder fundet i Netto, det samme med toiletrulleholderen. Jeg holder meget af at blande nyt med gammelt. Det er skønt at mikse tingene.


Disse beholdere er også fra Netto og først viste jeg ikke hvad jeg skulle bruge dem til, så de stod længe. Så en dag tog jeg dem i hånden og gik rundt, indtil de fik denne plads i vinduet på badeværelset - det er et temmeligt højt vindue så de passer så fint i størrelsen.


Ved siden af står en gave fra min søster og hendes familie - jeg syntes det er smukt med glas og sølvkanterne og så er det rart at smykkerne ikke bliver så støvede :-)



Det var så en lille rundvisning på badeværelset - der er meget mere at fortælle, men I syntes måske ikkee at det er så spændende - så nu stopper jeg.


Dejlig tirsdag til alle ......


mandag, april 16, 2012

Ved stengærdet .........

0 kommentarer til mine indlæg
Har jeg fortalt om vores stengærde ?
Nå, men vores have skråner lidt nedad fra stuehuset og for enden af haven er der et rhododendron-bed, ude ved den ene side står en nu blomstrende forsytia.


Går man til højre gennem vores flotte hæk af syrener og af en lille sti, så kommer man om på den anden side af haven til stengærdet.

 Det blev bygget af mine svigerforældre for mange år siden, af marksten min svigerfar gennem tiden har pløjet op på markerne rundt omkring gården.


Førhen var der en gammel hæk ovenfor stengærdet, så haven var adskilt fra markerne. Men da vi kom til fældede vi træer og fjernede det hæk der var tilbage. Stengærdet står som dengang.

Der var lidt stenbedsplanter, men jeg har plantet flere gennem årerne. Mælkebøtterne har også fundet vej :-) skal vist snart rense lidt mellem stenene.

Det er efterhåndet blev ret flot med det forskellige planter - eneste ulempe er at fuglene også syntes det er et godt sted at rode efter insekter. Så nogle gange ligger der planter ud på græsplænen, men heldigvis er stenbedsplanter ikke så sarte - så de kommer bare i et ledigt hul.

Rhododendronerne står med fine knopper, vi har ellers være lidt bekymret for frosten - men det ser ud til de har klaret den. Så om 1 måned eller 1½ så skulle de gerne blomstre overdådigt.





søndag, april 15, 2012

Lidt afveksling

0 kommentarer til mine indlæg
Jeg er begyndt på opgaveskrivningen, men starten er altid lidt "træg" - jeg gennemlæser casen flere gange og skal lige som have patienten ind under huden. Heldigvis har jeg mange års erfaring i patientkontakt, så jeg kan se patienten for mig :-)


Lige nu ser mit skrivebord ikke så ryddeligt ud som på billedet - der er bøger, mapper, papirer over hele bordpladen og selvfølgelig fyldt kaffekrus. Der skal noget til at klare hovedet og hvad er bedre en god kaffe :-)


Når jeg indimellem trænger til pause fra skriverierne og læsestoffet, så maler jeg stadig på træværket indvendig i udestuen. Mon ikke begge dele kunne blive færdig samtidig - altså til fredag.

Ha´ en dejlig søndag