lørdag, juli 09, 2011

Ombygning

Tænkte at jeg hellere må komme med en status på vores ombygning af stuerne.
Det hele startede jo med at vi skulle have nyt tag i foråret og det greb om sig for vi skulle skifte "remmen" som ligger mellem spær og mur.
Men til sagen - nu er vi så ved at rive alt indmaden ud af vores 2 stuer og et lille værelse/kontor.

her står lidt af bygge-affaldet - det er en blanding af puds, sellotek-plader, agner (der var tidligere kornloft over stuerne) og alt muligt andet.

så er nedrivningen af den ene stue færdigt - tidligere var der gipsplader på væggene.
Loftet var af profilbrædder, ovenover dette var der pudsede lofter (som også bestod af hønsenet), sikke et svineri at rive det ned :-))
Vi skal - når den tid kommer - have synlige bjælker i loftet.
El-installationen er de gamle jernrør - nogle af ledningerne heri er af stof, så mon ikke det bliver godt med en udskiftninng !

Her ses dør-hullet til et lille værelse/kontor, det ligger lige over vores lille viktualie kælder så derfor er gulvet lidt højere (ellers kan vi ikke stå oprejst i kælderen) det var oprindelig min mand og hans søsters værelse


værelset set indenfra - det er meget lille, der er lige plads til skrivebord og reol.
Da vi rev cellotek pladerne af røg der både puds og brokker med - så det skal nok blive godt med noget bedre isolering og gips.

Spisestuen - som vi havde renoveret for nogle år siden, bliver også revet ned .....
det var vist god for da vi fik gips-pladerne af opdagede vi at der var begyndende skimmelsvamp på den ene væg, så uh-ha det kunne være gået grueligt galt, hvis det ikke var opdaget.

 her ses lidt af begge stuer - det var jo sådan at for mange år siden da mine svigerforældre boede her at der var 3 stuer......spisestue - dagligstue - finstue, sådan var det jo før i tiden......så var det ikke nødvendigt at varme alle rummene op, for det var dyrt og besværligt (de fyrede med koks). Senere fik de bygget om og isoleret, men de bevarede finstue og dagligstue.ja, der er jo som regel kaos, når man som os river ned - men det skal helt sikkert blive godt.

Det skal ende med at vi får en stor vinkel-stue, hvor spisetuen skal være i den ene ende og dagligstue i den anden.

1 kommentar:

Donald sagde ...

Et kæmpearbejde - hvor er det spændende at se billederne og jeg håber at vi også får flere billeder :)