søndag, januar 23, 2011

Lidt nemt

som fx den ret vi havde med til fælles frokosten i Herlev. Tænkte at jeg ville dele, så jeg nåede lige at få et foto inden resten bliver spist.

Jeg havde lavet en salat med babyleaf, cherry-tomater, pinjekerner og forårsløg, samt lidt balsamicoeddikke dryppet. Men andet kan også bruges.

Her kommer opskriften på Indbagt laks 

1 rulle butterdej
100 g flødeost med hvidløg og krydderurter
300 g røget laks
1 bundt dild
sort peber
et sammenpisket æg til pensling

Følg anvisningen på pakken med butterdej og rul den ud til en aflang firkant. Læg den derefter over på en bageplade med bagepapir.

Smør flødeosten i en stribe langs midten af dejen, drys med klippet dild og peber. Fordel laksen ovenpå.

Klip hak i butterdejen med knap 2 cm mellem rum i hver side. Fold skiftevis dejstrimlerne ind over hinanden, så det bliver et flettet mønster. Luk til sidst enderne. Pensel med æg.

Bag laksen ved 200 grader i ca 30 minutter. Lad den køle lidt af.

Den var en stor succes ved frokosten og det er helt sikkert den skal laves igen.
Nemt, enkelt og kan bruges på mange måder som fx  forret, buffet, hovedret med kartofler og champignon-sauce osv.

Håber I også kan lide denne lette ret. Velbekomme :-)

3 kommentarer:

Sus sagde ...

Tak fordi du deler! Det ser SÅ lækkert ud :o)

Gitte S sagde ...

Sus jeg deler gerne, så kig forbi en anden gang. Jeg skal nok dele igen :-))

Donald sagde ...

Det er længe siden, at jeg har prøvet noget nyt, men jeg kender godt smagen af indbagt laks, og når du siger det er nemt, så kan jeg næsten tro på det. Det skader nok ikke at øve sig et par gange :-)