søndag, marts 20, 2011

Rømertopp

så fik jeg endelig prøvet stegso´en af.......for lang tid siden kom Bent hjem med ikke en men hele 2 af slagsen !

Han havde fået dem af en kunde.....den ene forærede jeg væk, men beholdt den anden.
Så i går tænkte jeg "den må afprøves".......


Foto lånt på nettet

Jeg havde købt en kamsteg på 2,2 kg, så der var lige plads til den i so´en.
I bunden kom jeg løg, gulerødder og ½ l boullion.
Stegen blev krydret med salt og peber.
Ind i ovnen ved 200 grader 4 timer.

Ud kom den mest lækre steg, så mør at det var svært at skære pæne skiver, sprøde svær og saftigt kød.......det er ikke sidste gang jeg anvender en stege´so

Hertil lavede jeg en bradepande med stegte rodfrugter og "saften" fra stegen blev brugt til saucen....samt min peberfrugt-taziki

som består af :

græsk yoghurt rørt med
knust hvidløg
fint hakket rød peberfrugt
salt og peber

3 kommentarer:

Donald sagde ...

Jeg har ikke en stegeso, men har brugt det tidligere. Skal man ikke efterbrænde/stege en kamsteg i en stegeso, hvis man vil have sværene til at blive sprøde? Eller er det fordi låget holder på fugtigheden at det lykkedes alligevel?

Jeg fik taget nogle nydelige billeder af Stationsvej i Vejby igår, men jeg har ikke fået lagt dem op endnu. På stationen er både postgaragen og godsbanelageret revet ned, og grunden som engang var lagt ud til gods-spor er ryddet og skal vistnok sælges som byggemodnet! Og de har lige sat en klokke op i overskæringen, som larmer i 40 sekunder hvert kvarter! Uha.

Gitte S sagde ...

Hej Donald
Jeg var selv overrasket....men sværen var super-sprød. Jeg lettede ikke på låget før til allersidst, så mon ikke at det skyldes fugtigtigheden.....

Men det var dejligt med en ovn som ikke var "sprøjtet" til med fedt...

Donald sagde ...

Ja det er en væsentlig ting at en stegeso hjælper med at holde ovnen ren :)

Det var nyt for mig at sværen kan blive sprød uden efterbehandling! Det må jeg prøve :)