torsdag, august 02, 2012

Dagens gåtur

Hver dag går jeg tur med Hamilton, går vi ad vores grusvej kommer vi forbi en lille å som skiller vores jord/marker fra naboens. Den løber helt ude fra Arresø og bugter sig mange kilometer gennem landskabet. På vejen er der dannet små naturlige vandhuller, hvor der er masser af liv.


Om sommeren er der mange frøer som sørger for sang om natten om dagen er blishøns og meget andet dyreliv forbi vandhullerne. Efterhånden er der voksen siv langt ind på marken. da mine svigerforældre havde ejendommen, var der ikke så meget vegetation for køerne gik og græssede - holdt det nede. Men det er efterhånden en del år siden, marken ligger brak og bliver kun slået én gang om året.


For enden af vores lille vej, kan vi vælge at gå enten til højre eller venstre .......... går vi til højre går vi af asfalteret vej mod Meløse og går vi til venstre kommer vi ud på grusvejen som fører til Gammel Harløse. I dag gik af grusvejen.


Vejen bugter sig mellem markerne og der er flere steder huller efter regnen og trafikken på vejen. Den bliver i daglig tale omtalt "femtonsvejen" og nogle gange "spritruten". Vejen er smal og når bilerne mødes skal begge ud og køre i græsrabatten - det er ikke altid lige sjovt som når man møder en traktor eller andet stort køretøj.
På et punkt går det opad og der på toppen er der udsyn over landskabet - kommunen har sat bænk og skraldestativ for dette sted er et yndet udkigspunkt.


Hamilton og jeg er nået til toppen/udkigspunktet og kan næsten se hjem. Turen er på ca. 2 km, hvor lang tid den tager afhænger af vind og vejr :) for nogle dage siden var vi hurtige, det begyndte nemlig at regne...........

Fra gåturen den 30. august


Ingen kommentarer: