onsdag, august 22, 2012

Ingenmandsland......

Jeg pleje ikke at skrive her på min blog om meget personlige sager  -  men det fylder så meget i min hverdag at det kan være rart at få sagt tingene.
Min allergi eller rettere sagt eksem bliver værre og værre det er på hænder, arme og oversiden af fødderne. For hver gang jeg får en allergisk reaktion breder sig lidt mere end tidligere - øv hvor er det træls.
Jeg fik for ganske nyelig få igen en kur binyrebarkhormon og antihistamin. Daglig smørers områderne med hormonsalve. Men det er stadig smertefuldt, det klør og kradser - især om aftenen. Nogle dage er det så slemt at jeg ikke kan holde ud at sidde stille, må bevæge mig rundt for at aflede mine tanker og ikke rive huden til blods. Områderne er grimme at se på - der er sår, nogle små prikke andre på størrelse med femkroner. Det ser grimt ud og huden bliver arret og skjoldet.
Solen kan jeg ikke opholde mig i så bliver områderne forbrændt - det skete for nyelig, da vi var på Skanderborg festival og jeg ser stadig skjoldet og grim ud på arme og fødder.Nogle dage gør det bare så ondt når jeg har hænderne i vand, skræller kartofler eller lignende - rengøring det er samme problem. Jeg bruger efterhånden kun opvaskemiddel og rent vand, men så skåner jeg jo samtidig miljøet. Ikke fordi jeg har brugt voldsomt mange rengøringsprodukter, men lidt er det blevet til.
Og så har jeg snart brugt flere tuber/krukker håndcreme og hudcreme, min hud er konstant tør.
Øv hvor er jeg ked af det er kommet så vidt - er ellers rask og har aldrig haft helbredsproblemer. Men nu skal jeg leve resten af mit liv med dumme eksem/allergi.

Hvis jeg skal fortælle lidt om hvordan det startede.............
For ca. 2 år siden fik jeg pludselig irriteret hudområder på venstre arm og begge hænder - men mente det nok bare var noget som gik over igen. Med tiden blev det værre og værre - indtil jeg i april sidste år var så plaget på mine hænder, at jeg blev sendt til hudelæge af en kollega (læge) på afdelingen hvor jeg arbejder/arbejdede. Da jeg jo var på en sengeafdeling på Hillerød Hospital, var det ikke forsvarligt at gå på job med sår - udsatte både patienter og mig selv for infektionsrisiko.
Hos hudlægen blev jeg grundigt undersøgt og behandlet. Det blev anmeldt som en arbejdsskade og den blev afgjort i oktober sidste år med varig mén skade på 10% og udløste en erstatning. Det viste sig at jeg ikke kan tåle perubalsam (aromastof) som bruges i alt fra fødevarer, drikkevarer til hudplejemidler, kosmetik, rengøringsmidler osv. Der er stort set ikke det som de kan bruge dette aromastof - citrusfrugskal er sprøjtet med dette, vanillestænger, krydderiblandinger, cola, rødvin og jeg kan blive ved.
Ikke nok med det, men mange af naturprodukterne og helsekost kan også være tilsat dette aromastof. Det er rent gæt hvor og i hvad det findes for det skal ikke fremgå af mærkningen - der står blot aromastof.
Det andet jeg reagerer på er et konserveringsmiddel - som dog er blevet forbudt i kosmetik, hudplejeprodukter og lignende, men kan findes i rengøringsmidler, vaskeprodukter osv.
Så for det meste må jeg gætte mig til hvad det er jeg reagere på og så holde mig fra det ...........men som min hudlæge siger "vi mennesker er kloge og vil altid prøve at finde årsagen, jeg skal hellere fokusere på at forebygge og pleje mig selv."

Nu er jeg så der hvor jeg er opsagt fra mit job, ved ikke om jeg kan fortsætte mit studie som jeg gik i gang med sidste år. Der er ikke andre behandlingsmuligheder og jeg skal leve med allergi......
Med andre ord har nogen rystet posen så alt ligger hulter til bulter.
Jeg skal finde nye veje på jobmarkedet og sørge for at holde allergien i ro - men det er nemmer sagt end gjort. Jeg er afhængig af andre skal træffe afgørelse om jeg kan få lov at fortsætte den vej jeg godt vil - jeg har spillet bolden op, men ved ikke om dem som træffer afgørelsen kan se det samme som jeg..........
ÅH hvor jeg ser frem til at komme ud af dette ingenmandsland, komme videre og gøre noget af det jeg har lyst til.

Jeg vil selv styre mit liv - det skal allergien ikke.............Ingen kommentarer: