mandag, november 16, 2009

Kyllingeroulade med bacon

Lidt af fredagens kylling omsat til denne opskrift

IMG_1690

  • 2 store løg eller 4 små hakket

  • 10 skiver bacon

  • 4 stk kyllingebryst uden skind

  • 6 spsk parmasan ost

  • lemonpeber eller sort peber og salt

  • olivenolie

  • 1 fed knust/hakket hvidløg

  • 1/3 kop hvidvin eller vand

  • evt. mel

  • 1 flaske kaoline madlavningsfløde

Steg bacon ikke helt sprødt på stegepande, læg til side på fedtsugenede papir. På samme pande tilsættes lidt olie og løgene steges til de er bløde. Kom dem i en skål og efterlad panden med resten af fedtstoffet.

Tænd ovnen på 200 grader.

Kyllingestykkerne deles midt gennem (ikke helt igennem) så de kan bredes ud. Læg kyllingebryst på et stykke husholdningsfolie og et andet stykke folie ovenpå og bank derefter med kødhammer til stykkerne er ca ½ cm tykke. Fortsæt med de andre stykker på samme måde

 chicken-bacon-roulade-2.jpg    chicken-bacon-roulade-3.jpg   chicken-bacon-roulade-4.jpg

                   

Fjern folien på oversiden, så indersiden af kødstykket er opad. Krydr med peber og salt. Læg  bacon på midten af kyllingebrystet, derefter de bløde løg og parmasan. Rul stykkerne stramt på langs. Buk enderne ind og sæt kødnåle i for at holde sammen på stykkerne.

Sæt igen panden på varmen og tilsæt 1 spsk olie, steg derefter kyllingerouladerne på alle sider 5 min. i alt. Læg dem i et ovnfast fad og sæt dem i midten af ovnen ca 20-25 min. Vend dem evt. en gang under ovenstegningen. Sæt panden til side mens kødet steger i ovnen.

Når rouladerne er færdige i ovnen pakkes de i stanniol og i fadet hældes hvidvin eller vand, brug grydeske eller piskeris til at løsne hvad der måtte være fra ovnstegningen. Hæld det derefter over på panden fra tidligere og sæt den på kogepladen igen. Tilsæt hvidløg og lad det koge ind nogle minutter og tilsæt derefter madlavningsfløde, smag til med salt og peber.

Jeg serverede ris til.

Ingen kommentarer: