tirsdag, oktober 06, 2009

Efterårsdag ved vand-hullet

På vores marker er der 4 vand-huller, det ene er et fælles med en anden ejendom.  Disse er formentlig opstået pga området er kuperet og grundvandet står højt nogle steder.

HPIM0171

Dette vand-hul er både det mindste og laveste. Det er et udspring af en å som løber gennem området. Det er også her vi har vores bålplads. Vi har i flere år haft sankthansbål.

Hvis vandstanden stiger i åen eller dræn-rørene stopper til, oversvømmes områet. Det er sket nogle gang de år vi har boet her.

Der lever mange frøer og om sommeren er vandet fyldt med hale-tusser.

IMG_1272 Vores nærmeste vand-hul og nok det som er mest “brugt” af dem alle.

Det er her børn har kastet sten i vandet, fisket (der er dog ingen fisk) løbet rundt på isen om vinteren osv. Helt tilbage til mine svigerforældres tid, har alle børn være glade for at komme her.

Vi har efter vi flyttet til gården, lavet en lille bro af olietønder og planker. Tenna har brugt mange timer med fiskenet og spand her.

 

IMG_1338 Det næststørste vand-hul som der ofte er vildænder i, vores jæger har også udsat lokkeænder.

Man kan lige se noget af vores maskinhus og til venstre for dette ligger køkkenhaven og det læbælte vi plantede for et par år siden.

 

 

IMG_1434

Det største er fælles vand-hullet, til daglig får det bare lov at passe sig selv. Men i mine svigerforældres tid plantede de flere træer bla. grantræer. Ovenstående foto er som vi ser det fra haven.

Når det blæser, hvilket det tit gør her på “Blæsenborg”. kan  man høre hvordan det suser i trætoppene.

 

 

Herunder æ flere foto af fælles vand-hullet.

 

IMG_1353 IMG_1377 IMG_1390 IMG_1401

Man kan vist godt se på disse foto at vandstanden indimellem er højere. Det skyldes at Københavns vandforsyning i perioder henter grundvand (til drikke-vand) i Nordsjælland, bla. fra området hvor vi bor.


Ingen kommentarer: