tirsdag, april 20, 2010

Nemme blomster

Her flyver tiden bare afsted, nu er der ikke længe til……så kalder jobbet igen.

Jeg har ikke haft så meget tanke for blogging – den har været omkring havearbejde osv. Vi har fældet gamle træer, savet/flækket brænde og revet blade, faktisk flere læs på vognen. Det er godt svigerfars gamle traktor og vogn er her endnu.

Men ellers så har jeg “plantet” indendørs ! Det vil sige at jeg var forbi Søsterne Grene i går og der var stikkers til at klæbe på glatte flader. Vi havde talt om at de hvide flader i vores kælder var noget sterile.

kælder blomsterVi er meget glade for vores viktualie-kælder, den er et lævn fra mine svigerforældres tid. Men den gang var adgangen via en lem i gulvet og en stejl “hønsestige”.

Da vi byggede køkkenet om ville vi ændre på adgangsforholdene, så derfor byggede vi en trappeskakt. Vi er selv glade for resultatet. Nu har Bent lavet det sidste – der er nemlig også en lav kælder under gulvet, hvor alle rør osv. er ført gennem. Der er dækket af og der er lavet lemme, så vi nemt kan komme ind ved behov.

Her kommer en lille rundtur i vitualiekælderen……

                                         kælder-døren      nedgang til kælder      kældertrappen

Her ses vores løsning på adgangen til kælderen – trappen er bygget så den drejer, de nederste 3 trin er helt tilbage fra huset blev bygget for omkring 100 år siden.

                              kig ind i kælderen     reoler af gasbetonelementer     kig mod opgangen fra kælderen

Da vi overtog gården, var kælderen malet med en mørk-rød farve og der var hylder lavet af gamle gulvbrædder. Der var flere skabe og et gammelt svaleskab.

Vi fjernede det hele – byggede reoler op af gasbetonelementer, lagde en laminat-bordplade og et klinkegulv. Derefter blev det hele malet hvidt.

                                         vinreolen      gammelt køkkenskab      reolen

Vi kan begge godt lide at genbruge og er altid nogenlunde enige om hvordan vi vil have det endelige resultat. Det er ikke sikkert at det vi havde planlagt er det endelige resultat. Der sker altid noget på vejen, som ændre lidt i det oprindelige.

Vinreolen er fra søster og svoger som ville kassere den – vægskabet var et levn fra mine svigerforældre, desværre mangler der en skuffe. Men en dag finder jeg vel en skuffe som passer !

                                          galvanisteret rør med kroge      gammel staldlampe

Stangen som er monteret – er genbrug også krogene. Dem hentede Bent ude i gemmerne. Lampen er en gammel staldlampe – der sidder faktisk 2 af dem i kælderen.

                                         kældertrappe      lemme under gulvet

Så går vi op igen – her ses også de 2 lemme der giver adgang til den lave kælder under køkkengulvet.

Håber I syntes om den lille rundtur – god dag til alle derude i blogland….

 

Ingen kommentarer: