mandag, april 16, 2012

Ved stengærdet .........

Har jeg fortalt om vores stengærde ?
Nå, men vores have skråner lidt nedad fra stuehuset og for enden af haven er der et rhododendron-bed, ude ved den ene side står en nu blomstrende forsytia.


Går man til højre gennem vores flotte hæk af syrener og af en lille sti, så kommer man om på den anden side af haven til stengærdet.

 Det blev bygget af mine svigerforældre for mange år siden, af marksten min svigerfar gennem tiden har pløjet op på markerne rundt omkring gården.


Førhen var der en gammel hæk ovenfor stengærdet, så haven var adskilt fra markerne. Men da vi kom til fældede vi træer og fjernede det hæk der var tilbage. Stengærdet står som dengang.

Der var lidt stenbedsplanter, men jeg har plantet flere gennem årerne. Mælkebøtterne har også fundet vej :-) skal vist snart rense lidt mellem stenene.

Det er efterhåndet blev ret flot med det forskellige planter - eneste ulempe er at fuglene også syntes det er et godt sted at rode efter insekter. Så nogle gange ligger der planter ud på græsplænen, men heldigvis er stenbedsplanter ikke så sarte - så de kommer bare i et ledigt hul.

Rhododendronerne står med fine knopper, vi har ellers være lidt bekymret for frosten - men det ser ud til de har klaret den. Så om 1 måned eller 1½ så skulle de gerne blomstre overdådigt.

Ingen kommentarer: