fredag, januar 15, 2010

Brød til suppen

Disse Ostemuffins spiste vi til kartoffelsuppen i går – de smager dejligt, er meget lette i koncistens. Dejen er hurtigt lavet.

Ostemuffins

250 g mel
2½ dl mælk
1 æg
60 g smeltet smør
1 tsk. salt
20 g gær
250 g revet ost

Vej mel af og bland det med salt.
Lun mælken til omtrent 30 gr. C. - endelig ikke for varmt. Tilsæt gær og rør det ud.
Hæld mel og æg i en røreskål.
Hæld mælk med gær i skålen og rør rundt - bare lidt.
Tilsæt smør og revet ost.

Så skal det hele bare røres sammen. Det er en blød og smidig dej, der ikke kræver mange kræfter.
Dæk skålen til og lad dejen hæve et lunt sted - omtrent en time.
Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C.

Find din muffinsform frem. Smør formen og fordel dejen i de 12 huller.
Kværn salt hen over dejen og lad dine muffins efterhæve 20 minutter.
Sæt formen i oven og bag i yderligere 20 minutter.
Så snart dine muffins kommer ud af ovnen vender du formen på hovedet hen over en rist - så får du
en sprød bund ud af det.

image

De bør spises mens de stadig er varme eller ihvertfald lune. Så er de allerbedst.

Ingen kommentarer: