fredag, januar 15, 2010

Kartoffelsuppe

1 kg. kartofler
2 store løg
50 g. smør
1 l. hønsebouillon
4 dl. sødmælk
125 g. bacon
timian

Peber og Salt
Tilbehør: brød fx ostemuffins

Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker for at reducere kogetiden. Løgene skrælles  og skæres i tern.
Kog kartofler og løg i en passende mængde bouillon til kartoflerne er møre.
Blend herefter blandingen og kom den tilbage i gryden.
Kog nu blandingen op igen, sammen med timian, smør, mælk og resten af bouillonen.
Smag til med salt og peber.
Skær/klip baconen i små stykker og rist den på panden, til den er hel gylden og sprød. Drys den løst på toppen inden serveringen.

2 kommentarer:

Hygge-Strik sagde ...

Din suppe ser meget indbydende ud, virkelige en jeg må prøve, en af dagene.

Gitte S sagde ...

Hej Bebiane - suppen er dejlig og så er den nem at tilberede. Så god fornøjelse med den.